Megközelítés, parkolás

Megközelítés

Apátságunk könnyen elérhető saját járművel és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt.

Címünk: Tihany, I. András tér 1
A GPS használatakor ne kerülje el figyelmüket, hogy a cím “elérhetetlen helyen van” mert a engedélyhez van kötve a behajtás.
GPS: 46.912962 | 17.889159  (a koordináta a Kossuth utca felőli egyetlen felhajtási lehetőség)

Útvonaltervezés

 

Közúton
Tapolca felől jobbra vagy Balatonfüred felől balra a 71 főútvonalon Tihany felé, Budapest felől az M7 -es autópályán a Zamárdi lehajtónál tovább Szántód felé a centrumban a vasútállomásnál Szántód -Rév felé kell venni az irányt majd fel kell hajtani a kompra.

Kompmenetrend

Autóbuszjárattal
A buszok Balatonfüredről az autóbusz-pályaudvarról indulnak minden nap.

Volán Menetrend

Vasúton
Tapolcáról  –  Budapestre és vissza induló szerelvények érintik Balatonfüred állomását, ahonnan Autóbusszal, vagy mintegy nyolc kilométeres séta vezet a Faluba.

Hajóval
Balatonfüredről és Siófokról a hajóállomáson kiszállva 10 perces gyaloglással, Badacsony felől a Tihanyi Rév kikötőből 5 km-es gyaloglással érhetik el az Apátságot.

Felhajtás az apátsághoz
Az I. András tér felhajtója biztonsági oszlopokkal van ellátva, melyet  automatika kezel, napközben pedig a mindenkori portás.
Az Apátsági parkolási lehetőség szentmise előtt és utána fél órával válik lehetővé ingyen. Ezután az oszlopok újra zárják a teret, de a térről lehajtva automatikusan lesüllyednek. Ehhez a művelethez hangjelzés és fényjelzés is párosul.
Kérjük hogy az oszlopok felemelkedésekor, NE hajtsanak rá az oszlopokra, mert komoly kárt okozhatnak a gépkocsi alvázában.
A károkért felelősséget nem vállalunk!
A további ott tartózkodás engedély köteles, a szabálytalanul parkoló autókat büntetik.

Parkolás az Apátság előtt

Parkolás

Parkolni a téren csak apátsági rendezvények vagy szentmise alatt szabad.
Az apátság előtti téren szorosan egymásmellet “halszálkában” álljunk meg úgy, hogy a gyalogosok is elférjenek és egymást sem akadályozzuk.
A téren a lépcsőknél ki van alakítva kerékpárosok részére parkoló hely, ezt tartsuk tiszteletben, akár van ott kerékpár, akár nincs!
A díszkőre csak külön engedéllyel álljanak meg, csak ha erre utasítást kapnak. (esküvő, delegáció)
A Porta Pacis elé párhuzamosan az épülettel, még öt percre sem álljuk meg. Úgy parkoljunk meg, hogy a csoportok is eltudjanak férni amikor kijönnek az épületből. Vasárnap és ünnepnapokon a tér megtelik gépkocsival, gyalogossal szaladgáló gyermekekkel. Legyünk türelmesek egymáshoz.

Az Apátság előtt a félköríves sorompóval elzárt terület az apátság parkolója, mely a szerzetesek, a ház vendégei és az alkalmazottai részére van fenntartva.
Csak akkor álljon oda ha a portás erre külön kéri.
A félköríves kapu elé kérjük ne parkoljon! 

Az Apátság északi oldalán két sorban merőlegesen a templomfalával lehet parkolni.
Kérjük a fűre és a virágágyásba ne parkoljon, mert a rejtett öntözőcsövek sérülhetnek.

Utca kép

Print Friendly

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.