Ministránsok

Úrnapi körmenet 2010A tihanyi templomnak, a Tihanyi Bencés Apátságnak mindig voltak ministránsai.
Az egyházközség gyermekei mindenkor szívesen vettek részt az oltárszolgálatban.
Létszámuk természetesen mindig a demográfiai helyzettel együtt változott, hol több, hol kevesebb volt a ministránsok létszáma. Így van ez a mai időkben is. 10 évvel ezelőtt 32-en, 2006-ban 36-an vettek részt az oltárszolgálatban. 2012-ben 24 gyermek tagja a tihanyi ministráns közösségnek. Hogy ezt a közösséget erősítsük, hetente egyszer, csütörtök délutánonként ministráns foglalkozást tartunk. Ezeken a jó hangulatú összejöveteleken beszélgetünk, gyakoroljuk az oltárszolgálat feladatait, bővítjük a hitünkkel, vallásunkkal kapcsolatos ismereteinket és természetesen nem maradhat el soha a közkedvelt kincskereső játék sem.
A nyári szünidőben ministráns tábort szervezünk, amely igen népszerű buzgó gyermekeink körében. A tábor alatt játékos vetélkedőkön ügyességi és akadályversenyeken mérhetik össze tudásukat az oltárszolgák.

Esztergomi kirándulás
Kikapcsolódásként kerékpártúra, szalonnasütés, számháború és egy nagyobb autóbuszos kirándulás színesíti a tábor programját. A ministránstábor keretében jártunk Pápán, Esztergomban, Mátraverebélyen, Veszprémben. Erdélyi testvéregyházközségünk, a Székelyudvarhelyi Szent Miklós Plébánia ministránsaival több, mint 10 éves, szoros baráti kapcsolat fűzi egybe gyermekeinket. Minden évben találkoznak, mégpedig úgy, hogy páratlan években Tihanyban, páros években Székelyudvarhelyen van az egy hetes találkozó.

mi02
A táborok lebonyolításában két udvarhelyi hitoktató, Nagy Zoltán és felesége, Nagy Hajnal nyújt segítséget, vállal óriási szolgálatot! Isten áldása legyen munkájukon! Reméljük, hogy a jövőben is lesznek olyan buzgó, szorgalmas gyermekei az egyházközségnek, akik szívesen vállalják majd az oltárszolgálatot!

Szeretettel hívjuk és várjuk őket!

Csizmazia Zsolt sekrestyés
csizizsolt64@gmail.com

 

Print Friendly

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.